Tropic-Parket
Jan van Benthem BV

Wegtersweg 12
7556 BR Hengelo
T: 074 - 242 69 04
m: 06-15032454

4.jpg
Goed hout groeit langzaam
Tropic Parket Jan van Benthem BV is een van de grootste leveranciers van alle soorten parket, duoplanken, lamelvloeren, laminaat, kurk, pvc vloeren en marmoleum. In onze zeer ruime sfeervol ingerichte showroom kunnen wij u d.m.v. meer dan 600 showborden alle mogelijkheden laten zien onder het genot van een vers gezet kopje koffie.

Van boom tot vloer

Bijna alle traditionele vloeren komen uit de fabriek van Tropic Parket te Geldermalsen. Hier vindt het complete productieproces van boom tot vloer plaats.

Goed drogen:
Uw toekomstige vloer wordt bij de fabriek aangeleverd in dikke ruwe planken. Deze worden enige tijd winddroog opgeslagen om zoveel mogelijk vocht kwijt te raken. Daarna komt het hout in grote droogkamers te staan, waar het rustig wordt teruggedroogd tot een vochtpercentage van circa 8%. Voor kleinere hoeveelheden en spoedprojecten is er een speciale, volledig computergestuurde vacuum droogkast.

Schaven:
Na de droging volgt de eerste bewerking: het schaven van de ruwe planken. Dit gebeurt met de vierzijdige schaafbank. Dit deel van het proces kostte voorheen veel tijd omdat het handmatig werd gedaan. Dankzij de moderne schaafbank is de doorlooptijd van uw parket aanmerkelijk verkort.

Zagen:
De geschaafde planken worden vervolgens met een zogenaamde lattenzaag tot parketstroken gezaagd van 6 of 9 mm dikte. In deze dikte worden de planken bij u thuis afgeleverd.

Afkorten:
Tijdens het drogingsproces ontstaan er in het hout droogscheuren. Deze worden met een afkortzaag op een willekeurige lengte verwijderd.

En weer drogen:
De parketstroken gaan nogmaals op stapel in de droogkamers. Hierdoor blijft de vochtigheidsgraad van het hout constant. Dat is belangrijk omdat het materiaal bij wisselende vochtpercentages gaat krimpen en uitzetten en dat is niet bevordelijk voor uw parketvloer.

Op transport:
Zodra uw vloer gelegd gaat worden, komt het parket vanuit de fabriek naar onze werkplaats alwaar het weer wordt opgeslagen in zogenaamde klimaatkamers, tot het moment dat onze parketteurs er bij u thuis een schitterende parketvloer van maken.