Tropic-Parket
Jan van Benthem BV

Wegtersweg 12
7556 BR Hengelo
T: 074 - 242 69 04
m: 06-15032454

2.jpg
Goed hout groeit langzaam
Tropic Parket Jan van Benthem BV is een van de grootste leveranciers van alle soorten parket, duoplanken, lamelvloeren, laminaat, kurk, pvc vloeren en marmoleum. In onze zeer ruime sfeervol ingerichte showroom kunnen wij u d.m.v. meer dan 600 showborden alle mogelijkheden laten zien onder het genot van een vers gezet kopje koffie.

Collectie

Hieronder ziet u onze collectie.

Tapis:
Tapisvloeren zijn traditioneel gelegde vloeren.Deze vloeren zijn 6mm dik en de breedtes varieren van 7cm t/m 14 cm. Tapisvloeren zijn verkrijgbaar in de meest gangbare houtsoorten zoals Eiken, Beuken, Essen, Maple, Merbau, Afzelia, Kambala, Kersen enz enz. Tapisvloeren worden verlijmd en gespijkerd op een ondervloer welke wordt verlijmd en/of gespijkerd op de bestaande vloer van de woning. Na het leggen van de vloer wordt deze geschuurd en afgewerkt naar keuze.

Bourgognevloeren:
Bourgognevloeren zijn eigenlijk hetzelfde als tapisvloeren. Bourgognevloeren worden op dezelfde manier gelegd en afgewerkt. Er zijn een paar verschillen ten opzichte van tapisvloeren. De breedtes varieren van 7cm t/m 30cm, de dikte is 9mm en er kan een zogenoemde v-naad (velling) worden toegepast.

Lamelvloeren:
Een lamelvloer is een drielaags systeem die zowel los als vast op de bestaande vloer kan worden geplaatst. Lamelvloeren kunnen tegenwoordig in verschillende uitvoeringen worden geleverd zoals verouderd, handgeschraapt, handgeschraapt/geborsteld enz. Ook wat afwerking betreft kunt u alle kanten op, van zwart tot wit en zelfs zilver,goud en bronsafwerking behoren tot de mogelijkheden. Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor de driestrooks lamel.

Duoplank:
Een duoplankvloer is een tweelaags systeem waarvan de basis multiplex is met daarop een toplaag varierend van 3.5mm t/m 7mm. Duoplanken kunnen net als lamelvloeren zowel zwevend als vast worden gelegd. Ook bij duoplanken zijn de mogelijkheden enorm groot in zowel breedtes als afwerkingen.

Laminaatvloeren:
Laminaatvloeren zijn er in vele soorten en uitvoeringen. Bij ons in de winkel kunt u terecht voor alle prijsklasses. Wij hebben zelfs laminaat van 28 cm breed en lengtes van 240cm. Wij kunnen er alles van vertellen maar u kunt het beter zelf ervaren bij ons in de winkel.

PVC-vloeren:
Ook hebben wij voor u een aantal pvc-vloeren in de collectie opgenomen.Wij hebben pvc-vloeren die u zwevend kunt laten leggen maar ook voor het plaksysteem kunt u bij ons terecht.

Kurkvloeren:
Ook voor kurkvloeren bent u bij ons op het juiste adres. Wij hebben kurk die u zwevend kunt leggen maar ook kunt verlijmen. Ook wat kleuren betreft zijn er legio mogelijkheden. Wij laten het u graag zien onder het genot van een heerlijk vers gezet kopje koffie.